Avio karte Beograd Tenerife

avio-karte-beograd-tenerifeTenerife je najnaseljenije ostrvo Španije. Jedno je od sedam Kanarskih ostrva, među kojima je najveće. Nalazi se na 300km od Afričkih obala što klimu ovog ostrva čini blagom, sa temperaturom koja se ne spušta ispod 20 stepeni Celzijusa. U letnjim mesecima temeprature ne idu iznad 30 stepeni, pa su noći izuzetno prijatne, a jutra topla. Kako spada u veoma posećene destinacije, ovo ostrvo godišnje poseti i preko 5 miliona turista.
Santa Kruz je glavni grad ovog ostrva, ime je dobio po krstu koji je španski osvajač Fernandez de Luga 1496 godine postavio na teritoriji današnjeg grada. Trećeg maja svake godine krst se iznosi i proslavlja se Dan krsta.
Ostrvo je vulkanskog porekla, i više od 40% površine zakonom je zaštićeno, što zbog vulkana, što zbog prirodnih parkova i endemskih vrsta. Najveći planinski vrh Španije nalazi se upravo na ovom ostrvu, na visini od 3.718m. Planina El Teide, je ujedno i uspavani vulkan koji je poslednji put bio aktivan davne 1909 godine. Planinski vrh je uvek pokriven snegom, pa ne čudi što Tenerife u prevodu znači „bela planina“. Obzirom na to da je Tenerife turističko mesto koje obiluje božanstvenom lepotom, ovde možete obići nacionalni park Teide, prirodni park Korona Forestal, ali i prisustvovati karnevalu Santa Kruz koji ima tendenciju da postane deo Svetske baštine. Možete obići razne znamenitosti ovog ostrva, probati egzotičnu hranu i piće ali i baviti se brojnim aktivnostima s kojima možete upotpuniti svoje vreme kao što je ronjenje, surfovanje ili igranje golfa. Ostrvo spada u bescarinsku zonu pa se može nazvati i ostrvom niskih cena. Tenerife se često naziva ostrvom sreće, i nudi Vam nezaboravno iskustvo koje morate doživeti.
Da bi ste došli do ovog prekrasnog ostrva moraćete da pređete 4544km, a ukoliko idete automobilom put će trajati oko 2 dana i 20 minuta dok bi avionom putovali 11 časova. Avionske kompanije nisu još uvek uspostavile direktnu avionsku liniju na relaciji Beograd – Tenerife, pa su u ponudi letovi sa presedanjem. AirFrance, airberlin, Alitalia, KLM su avio kompanije koje saobraćaju kao ovoj destinaciji i nude najpovoljnije letove sa presedanjem.
Pa tako sa avio kompanijom KLM let će trajati 11h i 15min. Presedanja sa ovom komapnijom su predviđena u Amsterdamu uz pauzu od 1h i 50 min i Minhenu od 1h i 25min. Ukoliko se odlučite za kompaniju airberlin Vaše putovanje će trejati 30h i 40 minuta, a presedanje će biti u Diseldorfu sa pauzom od 23h i 50min.
Cene karata variraju od komapnije do kompanije. Povratna karta na relaciji Beograd – Tenerife kreće se od 494€ – 1065€.
Cene pojedinačnih karata u jednom smeru su nešto skuplje i iznose od 501€ – 1403€.
Tenerife je u WEST vremenskoj zoni pa je razlika -1 sat u odnosu na Beograd.
Tenerife ima dva međunarodna aerodroma. Tenerife North aerodrom i Tenerife South aerodrom koji se nekada zvao aerodrom Sofia, i nalazi se na jugu ostrva u opštini Granadilla de Abona. Kroz njega godišnje prođe preko 9 miliona turista što ga čini turističkim i ekonomskim centrom ove oblasti. Avio karte Beograd Tenerife možete kupiti na Beogradskom Arodromu.